Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Az EU „biztonsági” tervezete vs. korlátozás nélküli kaliforniai autópálya

2019. március 07. - Várkonyi Gábor Autóblog

interstate-1149592_960_720.jpg

Az EU három éven belül kötelezővé tenné minden új autóban a sofőrök közlekedési szokásait mérő rendszert, ami figyeli, hogy hogyan vezetünk, mennyivel megyünk, és nem engedi, hogy gyorsabban menjünk, mint az aktuális sebességkorlátozás.

Ezzel a hírrel párhuzamosan Kaliforniában egy olyan tervezet van napirenden, hogy úgy bővítik ki a Los Angeles és San Francisco közötti autópályát, hogy plusz 2 sávban hagynák az állampolgárokat annyival közlekedni, amennyivel akarnak, tehát nem lenne felső sebességkorlát. Ez alternatívája lehetne a repülés kiváltására szolgáló gyorsvasút létrehozásának, ami ugyan 2-3 órára csökkentené az utazási időt, de borzasztóan drága lenne megépíteni.

Ez tehát a két oldal: vegyünk ki minden döntést az állampolgárok kezéből, vagy van autókultúra, van normális út, az autóink biztonságosak, és hagyjuk élni az embereket.

A Millásreggeli eheti Futómű rovatában az EU tervezetről és a kaliforniai autópályák kibővítésének lehetséges kimenetéléről beszélgettünk.

Meghallgatom

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1114675310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása